SODELOVANJE


HUMANITARNEGA ZAVODA VID IN ISKRICE ZA POMOČ EMI


External link opens in new tab or window


V Iskrici Nedeljskega dnevnika so se odločili, da nam priskočijo na pomoč pri zbiranju sredstev za Emo. Za vse potrebne pripomočke zanjo potrebujemo veliko finančnih sredstev in medijska objava Eminega primera bo s pomočjo Nedeljca prišla do veliko več ljudi, kot jih mi dosežemo z našim delom. Tako se bomo vsak na svojem področju dela potrudili, da Emi čimprej obrnemo življenje na bolje.
Vabimo vas, da tudi vi pomagate obrniti Emi  življenje na bolje.


Donacije za Emo zbiramo na transakcijskem računu Humanitarnega zavoda VID
številka SI56 0510 0801 0018 831
koda namena: CHAR, sklic: SI00 100-01
in namen nakazila "brajeva za Emo"


Ema iskrica ND.pdf

 INTERVJU

   

Z  MARTINO SMODIŠ V REVIJI ZARJA


 
Da je bila akcija zbiranja sredstev za nakup novega plesnega vozička Martini zelo odmevna, priča tudi zanimanje novinarjev zanjo. Martina se je dotaknila s svojim entuziazmom in pogumom ter odločenostjo številnih ljudi. Iz priloženega intervjuja z njo se lahko prepričate o tem obenem pa vam je lahko vzor takrat, ko vas  bo življenje preizkušalo. Najdite moč v sebi, kot jo najde Martina.

MARTINA revija ZARJA.pdf

 INTERVJU  

Z  MOJCO, direktorico Zavoda VID v Nedeljskem dnevnikuHumanitarni zavod Vid že dolgo časa sodeluje z akcijo Nedeljskega dnevnika "ISKRICA".  Dolgoletno sodelovanje in obenem odprtost pri delovanju zavoda so ustvarili medsebojne temelje za sodelovanje pa tudi zaupanje v naše delo s strani medijske hiše Dnevnik, da so Humanitarnemu zavodu VID zaupali vodenje finančnih sredstev Iskrice.

Ob 25-letnici delovanja Zavoda VID na področju pomoči otrokom s posebnimi potrebami, je novinarka Tatjana Pihlar, ki sedaj skrbi na Nedeljskem dnevniku za Iskričine akcije naredila pogovor z Mojco, ki si ga lahko preberete. Izvedeli boste marsikaj tudi o današnjem stanju dobrodelnosti v Sloveniji. Odnosu ljudi do dobrodelnih organizacij in podobno.


Celoten intervju lahko preberete v priponki.


Mojca intervju ND.pdf

 INTERVJU  

Z  PRIM. HERMINA DAMJAN, DR.MED., SPEC.FIZ.MED. IN REH.Rezultat iskanja slik za uri sočaDelo zavoda VID temelji na zagotovitvi najbolj optimalne rešitve, ki bo otroku omogočila optimalen razvoj njegovih sposobnosti glede na dane možnosti, terapije, ki mu bodo omogočale krepitev telesa, pripomočke s katerimi bo lahko napredoval, se učil in postal bolj samostojen. S svojim delom v odnosu do tistih, ki lahko skupaj z nami pomagajo otroku pa eno od ključnih vlog igrajo strokovnjaki, zdravniki, terapevti, učitelji itd. Vsi ti, ki obravnavajo in spremljajo otrokov razvoj, poznajo njegove težave in omejitve in kaj je potrebno, da se bo njegovo zdravje in možnosti popravile oziroma razvile v večjo samostojnost. Zato se v tem delu celotnega procesa zagotovitve pomoči vedno obrnemo na ustrezne strokovnjake.

Veliko podpore in pripravljenosti na sodelovanje smo našli poleg drugih institucij in strokovnjakov tudi na Oddelku za rehabilitacijo otrok  Univerzitetnega rehabilitacijskega Inštituta RS - SOČA, kjer nam od vseh začetkov nudijo ustrezno pomoč, podajo svoje mnenje, testirajo in predpišejo ustrezen pripomoček.  Tukaj posebej omenjamo ravno gospo prim. Damjanovo, ki je s svojo srčnostjo, osebno angažiranostjo in strokovnostjo pomagala številnim njenim malim in velikim bolnikom, da so prišli tudi do tistih pripomočkov, ki jim jih starši ne bi mogli kupiti ali pa jih zavarovalnica ni pokrila. Vedno si je vzela čas, pa čeprav med svojim delom le za par minut, da je bila lahko prisotna na dogodku izročitve pripomočka.Celoten intervju lahko preberete v priponki.


Intervju prim. Damjanova.pdf